Vad du inte vet om dina underkläder

Vi drar på oss dem var och varanna dag utan att egentligen skänka så mycket tanke om självaste plagget eller saker som berör just dina underkläder. Och vad du kanske först inte inser är att det finns en hel del galna saker om dina underkläder som du förmodligen inte har en aning om.

Här följer en lista av slumpmässiga underklädersfakta som kommer säkerligen kommer göra dig förvånad med ge en lättnad över att du nu vet om det.

900x1200_0_1479352374_4884

Idag har den genomsnittliga kvinnan över 20 st par underkläder. Vi kan inte säga med hundra procent säkerhet, men runt 27% av kvinnorna hävdar att de ofta har underkläderproblem och gör dem på dåligt humör, samtidigt som del av en kvinnas underkläders samling endast användas när tvätthögen börjar växa.

Och på tal om att bära rena underkläder … visste du att i Frankrike så är det enbart 60% av männen som byter underkläder dagligen? Franska kvinnor är något bättre, där det rapporteras att 75% av franska kvinnor bär ett rent par varje dag.

En chockerande siffra på 9% av männen som bär underkläder som är över tio år gamla. 80% av kvinnorna bär fel storlek på sin behå. En kvinnas behå storlek påstods att ha ändrats ungefär sex gånger under en hel livstid, så att byta vi det laget kan nog ses som en klok ide. Några av de faktorer som kan orsaka storleksändring på behån kan vara allt ifrån graviditet, förlossning, klimakteriet, viktminskning eller viktökning eller ens en nya träningsprogram man precis börjat med.

900x1200_0_1442909054_915

10% av kvinnor medger att de i syfte att undvika troskanter går klädda i kommando, alltså att de inte bär några trosor alls. Termen ”kommando” sägs ha kommit från det militära, där soldater som uthärdade tuffa förhållanden ofta klädde sig utan underkläder för att undvika tillstånd som skavsår, och att det börjar klia på svåråtkomliga ställen etc. Om du undrat, har det ryktas att en sann skotte alltid går kommando under sin kilt.

Den mest populära typen av kvinnotrosor är den goda gamla vanliga ‘bikini, med över 37% av kvinnorna som hävdar att de ser det som sin favorit av underkläder. Tro det eller ej, men mormorstrosan kommer på andra plats när 23% njuter av användningen av dessa. Remmar föredras av 19% av kvinnorna, pojkshorts är det 17% och 4% av kvinnorna föredrar något som kategoriseras ”annat”.

Visste du att dina underkläder säger en del om din personlighet? Kvinnor som bär sexig g-string sägs vara mer sexuellt frigjorda och säkra på deras kroppar. Kvinnor som gillar underkläder av vanlig vit bomull har personligheter som är enkla och som drar sig till låga underhållskostnader.

Storbritannien och Sverige säljer flest behår med stor kupa. Japan säljer flest behåar med mindre kupa.

Färgen på dina underkläder kan ge en inblick i din personlighet eller sinnesstämning. Svart förknippas med makt, mod och styrka. Blått är förknippat med kreativitet och mystik. Grönt förknippas med avkoppling. Röd förknippas med att vara levande och upprorisk. Gult förknippas med glädje. Vit har inte bara förknippats med lugn, men det har också visat sig vara överraskande den favoritfärg som de flesta män har som favorit hos kvinnliga underkläder.

Underkläder är en stor markand. Över 50% av marknaden tillskrivs bh försäljning. 30% av alla underkläder försäljning i trosor, medan korsetter och andra underkläder redskap tar in drygt 10% per år.

På 1950-talet var det populärt för unga män i college att bryta sig in i flickornas sovsal och stjäla unga kvinnors underkläder. Plaggen skulle då hängas upp och visas. Denna aktivitet blev senare känd som en ”tros raid.”

Mänstrosor infördes inte förrens mitten av 1930-talet, när jockey shorts revolutionerade världen av manliga underkläder. Värnpliktens ”vetenskaplig suspension” och ”vilsam flytkraft” har varit ett populärt val sedan dess.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *