De främsta sorternas sexiga underkläder

KORSETT: Den påminner om en bysthållare, men den är äldre och mer definierad. Korsetter har burits av både män och kvinnor som vill ha en slankare figur, framför allt i midjan. Den snördes vanligtvis bakifrån, vilket tjänare eller partners fick hjälpa till med. Kvinnor bär fortfarande korsetter för att få en välformad figur, eller för att det är erotiskt upphetsande.

Numera har många korsetter snörning baktill och en ögleknäppning eller dragkedja framtill för att underlätta av- och påklädning. En korsett kan vara gjort i flera material och har ofta någon slags ben som formar kroppen. En korsett kan täcka brösten, eller bara täcka midjan. I sådana fall börjar korsetten under brösten och slutar ovanför naveln, och lämnar brösten bara för en mer exotisk stil.

STRUMPEBANDSHÅLLARE: Innan strumpbyxan uppfanns användes strumpebandshållare för att hålla strumporna uppe. Numera har strumporna ett mer lockande och romantiskt värde. Man kan köpa enkelt separata strumpebandshållare, eller köpa en korsett eller bysthållare tillsammans med strumpor.

900x1200_0_1407396994_4219

BYSTHÅLLARE: Detta plagg är framtaget för att bäras under kläderna, för att forma och framhäva bysten samtidigt som den drar in eller formar midjan. De flesta bysthållare är axelbandslösa, men det finns modeller med avtagbara band. Det finns även bysthållare med ”ben”, tunna remsor, som ger kvinnan den kroppsform hon önskar.

Idag används bysthållare som kläder, som Madonna, under jackor, och som sexiga underkläder som bärs i hemmets lugna vrå. Bysthållare finns i flera längder. Den längre versionen kan kontrollera midjelinjen och höfterna för att skapa en slankare stil under kläder, och den kortare versionen är perfekt för kvinnor som redan är smala.

TEDDY: Ett kroppsplagg som utvecklades under det tidiga 1900-talet för att vara ett praktiskt alternativ till behå och trosor. Idag bärs en teddy främst i sovrummet och är ofta sexig, med spets. En teddy är lösare än en kroppsdräkt och kan dras ner via axelbanden. Många teddys har knäppning i skrevet, och de mest exotiska varianterna kan till och med ha öppet skrev och andra öppningar som är provokativa. Som du kan se här finns teddys i flera material, och med flera spännande stilar.

NATTSKJORTA: Det här är en kortare version av ett nattlinne, och är ett löst sittande underplagg som påminner om en överdel. Den kan bäras under skira kläder eller kavajer för att öka intresset, eller för att täcka kroppen för de blygsamma. Du kan köpa en enskild nattskjorta eller set med överdelar och trosor. En nattskjorta formar inte kroppen på samma sätt som en korsett eller bysthållare.

STRINGTROSA/G-STRING: De två varianterna är olika versioner av ett plagg som täcker könet och lämnar rumpan bar. Stringtrosor är populära eftersom de är lätta att bära under åtsittande kläder. Troslinjerna syns inte när du bär stringtrosa. En G-string har samma effekt, men den bakre delen av plagget påminner mer om ett snöre. En G-string bärs oftast bara hemma, för nöjes skull, och finns i flera stilar, material och alternativ.

BABYDOLL: Ett kort och sött nattlinne som enbart används i sängen.

LINNE: En blandning mellan ett nattlinne och ett vanligt plagg. Det är inte en klänning men inte en tröja. Kvinnor bar förr linnen under korsetter för att låta dem absorbera svett och kroppsolja. Idag anses linnen vara sexiga underkläder som hör hemma i sovrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *