Klänningar – Idag, igår, för 100 år sedan.

Idag som finns det en mängd med olika klänningar du kan välja att köpa i butik eller på nätet. Vill du ha en balklänning som ska vända på huvudet när du går in i rummet? Vill du ha en balklänning som skiljer sig från alla andras klänning? Du kanske letar efter en klänning till studenten eller så har du tagit examen. Det finns många tillfällen att fira och klä upp sig. Om du bara lägger ner lite tid och energi så kan du enkelt hitta den perfekta klänningen för just ditt firande.

Vilka färger är i stil för balklänningar? Just för 20 17 så kommer du att se några nya färger som du inte har sett på mode för ett tag som marinblå och burgunderguld, hallon, lila apelsin, svartvitt och alla roliga loppfärger som turkos, lime och fuchsia.

Intressanta Modetrender i Sverige under 1900-talet

För att inspirera och väcka liv i våra klädval kan det vara nyttigt att ibland gå tillbaka lite i historien och titta på vad som varit populärt och vad man kan återupprepa och kombinera med moderna stilar.

Tiden går väldigt fort framåt och det som gällde förra året är sedan länge glömt och vi blickar framåt. Men ibland så vill man vara stanna upp och frysa tiden. För att titta på vad som var inne på 70-talet så har vi mycket galna kombinationer, det var glitter som påminde om konstmaterial.

Klänningarna varierade med allt från hellånga till obefintliga. På det glada 80-talet så kunde man se knäkorta kjolar och man fokuserade ofta på smala höfter. Det var även då guldaccessoarerna skulle vara en del av din klädsel för att framhäva ett exklusivt intryck. Men även klänningar med generös axelvadd.

Om man går riktigt långt tillbaka, redan till 1910-talet så var det klänningar med nätta skor och svängd klack. På de flesta plagg fanns knappar i mängder. Oavsett plagg så var det ofta hög krage med någon typ av knäppning. Med alla de här modetrenderna som sträcker sig långt tillbaka kan vi fortfarande plocka inspiration och kombinera med moderna klänningar och modeuttryck. Allt för att skapa mera liv i vår klädsel och få till ett mer djup i vad vi har satt på oss.

Vi kan nog alla dra oss till att minnas hur det såg ut då.

Nyttiga tips för att hitta den perfekta balklänningen:

Tänk på att någon klänning kan se bra ut på hängaren men kom ihåg att du måste köpa en stil och titta som går med din längd, kroppsform, hår och hudfärg. Köp inte in i tron att det finns ett begränsat antal färger som fungerar för dig; Istället var din egen bästa modedesigner och håll upp klänningar mot ditt ansikte för att se vilka som ger dina hudtoner, ögon och hår det bästa.

När du letar efter klänningar så bör du ha i åtanke att det finns ett antal svenska nätbutiker som sticker ut och som kan ge dig ett bra pris och som erbjuder skräddarsydda lösningar. De som har ett stort urval är tex. sofiamoore.se and vogeni.se. Hos dessa två hittar du en mängd olika sorters klänningar i olika färger och stilar. Men det bästa är att du kan be om specifik design för din klänning. Hos vogeni.se kan du även få de flesta av klänningarna skräddarsydda så att du inte behöver oroa dig för att klänningen du betalat så mycket pengar för inte sitter som den ska.

Väl hos de här nätbutikerna kan du köpa de flesta aspekt av kvinnors garderob, så som sexiga underkläder, baddräkter, bikinis, andra typer av kläder. Och alla priser är överkomliga.

Det som är nytt för 2017 är klänningar med elegant design och de här är klänningar som du även kan få skräddarsydda.

Den här svarta utsmyckade aftonklänning är ett utmärkt val inför en festlig tillställning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *