Ett utav livets höjdpunkter – Balen, och vad du ska tänka på

Oavsett om du gick eller hoppade över den, är balen nästan som en spirituell upplevelse för unga människor.

Åh, och nu är det dags igen, för vår balsäsong. Så kanske är du en utav dem som detta året ska göra dig fin, ta på dig det allra vackraste i klänningsväg och ut och ha en utav de bästa kvällarna i ditt liv. Naturligtvis är det detta som vi alla tänker när vi tänker på balen och vad som ska åstadkommas. Låt oss därför passa på att skriva ner vad som är viktigt och mindre viktigt med denna bal som de flesta utav oss går igenom. Och även några reflektioner över vad man kan tänkas ha med sig efter en balkväll.

Balen är lite av en inblick i hur unga människor lär sig att bli vuxna. En passage under en kväll som lär unga vuxna mer än hur man dansar läckert och spenderar sina föräldrars pengar. För allt det roliga som det innebär att gå på gymnasiet, är balen en lärande upplevelse och deltagarna är omedvetna studenter. Att lära sig hur man beter sig i en formell miljö, med hjälp av gott uppförande, och agera som damer och herrar, är bara några av de lärdomar som de lär sig utan att ens veta om det. Det är den vackra klädseln, goda middagen och förståelse för hur mycket dina föräldrar är villiga att betala för att du ska ha en så bra erfarenhet som möjligt.

1. Viktigt: För många är balen en milstolpe.

Oavsett hur cheesy det kan låta så är det för vissa människor en viktig milstolpe och något dem kommer att komma ihåg under hela deras liv. Det är en punkt mellan barndom och vuxenliv, för att firas på ett unikt sätt som ofta bara är en gång i en livet möjlighet för barn.

2. Inte Så Viktigt: Att inte gå

Om en formell dans med en dejt låter som din ultimata mardröm, gör det inte! Du är på väg mot högskolan vilket mycket väl kan vara den mest påfrestande tiden i ditt liv, så du behöver inte känna dig tvingad till något du inte är bekväm med.

3. Viktigt: Balen är ett tillfälle där du kan uttrycka dig själv

Balen är en annorlunda miljö än hallarna som man går igenom på skolan, och eftersom det är en formell händelse, känner sig deltagarna att de kan visa upp sina sann stil. När du är klädd till tänderna, är det ingen tvekan om att förtroendet ökar för de elever som kanske inte kände sig djärva nog att uttrycka sig på skolan. Med alla balklänningar som finns tillgängliga idag kan alla välja något unikt och välja att uttrycka sig på det viset. Det har aldrig varit så spännande och roligt som just nu att shoppa efter balklänningar online då det finns så många olika varianter och modeller. Ta därför chansen och hitta något som representerar dig och det du står för.

4. Inte Så Viktigt: Att skaffa sig ett ligg

Ärligt talat så är det faktiskt många som tänker i de här banorna, att balen på något vis skulle vara kopplad med att ligga med någon annan. För en del är det målet med balen, och så ska det givetvis inte vara.  Gymnasiet är sista gången i ditt liv där du bara kan vara ett barn, så fokusera på att ha kul. Det roliga bör inte omfatta att vara berusad och beklaga sig dagen efter.

5. Viktigt: Det är okej att inte ha en dejt

Gå med vänner! Ser man tillbaka, så önskar i vart fall jag att jag skulle ha varit mycket mer fokuserat på att vara med mina vänner istället för min dejt. Vänner håller, och mer ofta än inte, så håller inte gymnasie pojkvänner. Spendera tid med dina vänner, det kan vara en av de sista gånger du får se dem innan ni skiljs åt för högskolan.

Odyssey på Facebook

6. Kom Förberedd

En liten personlig erfarenhet här, det var en situation ett år där jag hade en liten, liten reva på sidan av min klänning, och även om jag kunde stoppa in den under, kunde det ha varit mycket värre. Kom förberedd med några akuta objekt, för att åtgärda eventuella misstag du kan ha!

7. Omfamna Kvällen!

Ser jag tillbaka, var jag under gymnasiet orolig över att hur jag skulle gå klädd och se ut som de andra, hur mitt hår skulle se ut, och om jag hade för mycket smink på mig (killar tycker inte om det där)! Att veta vad jag vet nu, (vad gäller smink, pojkar, och dum gymnasie-stress) önskar jag att jag skulle, fullt ut, anammat min balerfarenhet som något roligt, istället för något spetsad med ångest och press att se ut på ett visst sätt. Bära de bevingade linjerna och fett läppstift. Bär inte en fulllängds klänning om du inte vill. Ha högklackat eller bekämpa stövlar. Men, viktigast av allt, bär på ett leende. Om du inte har roligt, vad är poängen?

Klänningar med tradition och var du hittar dem

VI har vår tradition här I Sverige bland hur vi klär oss och specifika klänningar som är bättre lämpade för olika tillfällen. När det kommer till balen finns det alltid ifrån traditionella långklänningar men också nyare modeler eller de balklänningar online sverige som går att få skräddarsydda. Du kan alltså själv välja att anpassa din egen klänning och gå utanför det standardmodeller som erbjuds av de flesta butiker.

Genom att vidga dina vyer kan du du leta efter balklänningar online och hitta något som passar dig utmärkt.

Hos Vogeni hittar du ett brett sortiment av billiga balklänningar och klänningar av hög kvalite. Om du är osäker på att en modell inte är enligt din standard kan du alltid välja att få den anpassad och skräddarsydd.

Tänk på att det finns många butiker på nätet som erbjuder balklänningar och du har större möjligheter än någonsin att hitta en klänning som passar just dig och dina behov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *