Välja din Ultimata Balklänning

Ok, mina damer. Vill inte sätta någon press på er här, men hela ditt liv så här långt, har lett fram till denna stund och du har inte råd att ställa till det. Känner du fortfarande ingen press? Bra. Ja, det kommer snart att vara balnatten, natten där du blommar ut till en vacker ung kvinna och har en av de mest minnesvärda nätter du någonsin kommer att njuta av. Nu, när jag säger minnesvärd, vill jag att det ska vara minnesvärt för alla rätta skäl, så du kommer att behöva vara väldigt uppmärksam åt denna artikel och vad jag har att skriva. Balnatten, anant än bröllopsdagen, är den natt som många unga kvinnor drömt om sedan de var tillräckligt gammla för att uppskatta en bra klänning. Blotta omnämnandet av ordet ” Bal ” frammanar bilder av de mest fantastiska, vackra, fantastiska och majestätiska balklänningar som du någonsin skulle kunna föreställa sig. När du sätter din fot in i den där hallen vill du ha alla ögon på dig för alla rätta skäl. Du vill att andra tjejer att bli gröna av avund, och du vill att alla andra pojkars käftar träffar golvet. Detta kommer att vara din Disney princessa stund så du har inte råd att ställa till det. Balen är en speciell kväll, vilket innebär att du kommer att behöva en speciell klänning, och det är där jag kommer in i bilden. För att säkerställa att du väljer en klänning som gör att du ser fantastisk ut, är jag på väg att dela ett par väl bevarade hemligheter med dig om hur du kan välja den perfekta balklänningen för att ge dig en extra ”wow faktor”. Ta en titt och se vad du tycker.

Börja titta i förväg – Mitt första tips är att börja leta efter din balklänning i förväg. När jag säger förväg menar jag långt i förväg, inte några dagar innan balen. Du behöver inte bli helt galen och börja leta ett år innan din bal, men samtidigt ska du inte lämna det till sista minuten. Helst bör du börja titta runt 4 – 6 veckor innan din bal, då kommer det att ge dig tillräckligt med tid att ta din tid och prova flera alternativ. Det innebär också att om du hittar din drömklänning och din storlek verkar bara vara lite för liten, ger det dig tid att träna och för att rensa upp din kost lite, så att du kan släppa ett kilo eller två med veckor till godo, utan att oroa dig för om klänningen kommer att passa eller inte. Titta i förväg innebär också att du kan ta din tid utan att rusa och känna dig pressad. Till exempel om du är på ett shoppingcenter och bara inte kan hitta en fin balklänning, i stället för att panikköpa, kan du helt enkelt gå hem och hoppa på nätet och bläddra bland Vogeni´s balklänningar istället.

Hitta lite inspiration – Jag minns min bal och för att vara ärlig, att välja klänning var lite av ett skott i mörkret för mig då jag inte hade någon aning om vad jag gillade och ogillade, och vad som fanns tillgängligt. Om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag gå tillbaka flera veckor, och jag skulle läsa tidningar (eftersom vi inte hade smarta telefoner eller wi-fi) och jag skulle titta efter inspiration och idéer. Du har tur eftersom du nu har sociala medier som Instagram Pinterest som är fulla av motivation och inspiration, så att du kan få några idéer. Tror du mig inte? Kolla online och en sökmotor och skriv in ”Balklänning Idéer” och se hur många träffar du får. Du vet förmodligen din favoritfärg och design, så varför inte använda det som utgångspunkt? När du har några idéer kan du börja att begränsa din sökning.

Välj en egenanpassad klänning – När du går på balen, vill du vända huvuden och du vill sticka ut, snarare än att smälta in. På grund av detta, bör du allvarligt överväga att kolla upp Vogeni och beställa en skräddarsydd balklänning från dem. Det finns hundratals online butiker som säljer klänningar över hela Europa, men det som gör att Vogeni sticker ut är att de erbjuder en fullt anpassad service, så om du inte kan hitta din drömklänning, kan du skapa en istället. Genom att anamma den snabba utvecklingen inom vetenskap och teknik, har killarna och tjejerna på Vogeni nu gjort det möjlighet att skapa dig en helt egen balklänning på några dagar. Självklart är det upp till dig att förse dem med dina mått, men när du har dem, kan du helt enkelt skicka över dem, tillsammans med eventuella särskilda instruktioner som du kan ha, och din balklänning kommer passa dig bättre än en hand i handske. Det kommer att passa perfekt enligt din kroppsform, så att alla delar som du vill framhäva kommer att betonas, och alla de delar du vill ha dolda kommer att gömmas undan. Den här tjänsten är prisvärd, den är snabb, och det är mycket professionellt gjort. Om du inte kan hitta din dröm balklänning, skapade den istället!

Sätt inte press på dig själv – Okej, mina damer, jag vet att detta är lättare sagt än gjort, men allvarligt, ge dig själv en paus. Naturligtvis vill du hitta den perfekta klänningen, och om du tar din tid och handlar smart, ja då kommer du att hitta den. Vad du behöver göra dock, är att sluta sätta press på dig själv att vara perfekt. Det finns inget sådant som perfekt, oavsett vad du kanske tror, så sluta försöka att förlora extra kilo när du redan har förlorat 10 eller mer, och sluta försöka få din makeup helt perfekt när den i alla andras ögon redan är det. Ta din tid, handla smart, vet om vad du ska leta efter, och hämta upp din klänning i god tid. När du har din dröm klänning och du vet att du är nöjd med den, kommer du att känna dig lättare då bara tanken av att inte ha det klart tynger dig.

Vet om dina tyger – Även om shopping på nätet är mycket praktiskt och bekvämt, är den enda riktiga nackdelen att inte alla bilder du ser på nätet kommer att göra klänningen rättvisa. Du förstår, med några bilder kan du tyvärr inte få reda på hur tunn eller tjock klänningen är, eller vad den är gjord av, vilket är anledningen till att du behöver veta dina tyger i förväg. Det sista du vill är att din klänning ska komma fram till din dörr, och inse att den är tillverkad av ett kliande material som är alldeles för tjockt. Satin, siden och spetsar, till exempel, är fina och tunna, medan tjockare material inkluderar sammet, bomull och chiffong. Jag tänker inte beskriva varje tyg för dig just nu, för ärligt talat, vi har inte tid, och du kan lätt hitta denna information ute på nätet själv. Vad jag kommer att säga är dock att du bör läsa på om tyger och du bör vara uppmärksam på vad din klänning är gjord av innan du slutför ditt köp. Om du shoppar i butik kan du naturligtvis känna på tyget själv och testa på.

Sätt själv en budget – Ja, vi hade glömt bort den lilla frågan om priset. Detta är den viktigaste dagen i ditt liv så här långt, och naturligtvis vill du se ut och känna dig fantastisk, men på samma gång har du en budget att ta hänsyn till. Det skulle vara trevligt om pengar inte spelade roll, för då skulle du se alla gå runt i dyra designer klänningar som bärs av Hollywood-kändisar. Tyvärr så kan många utav oss inte motivera till att  spendera löjliga summor pengar på ett designer plagg, så vi måste vara försiktiga med våra budgetar. Kolla upp detta i förväg, gör vissa grova beräkningar och forskning, och försök att ta reda på vad det genomsnittliga priset för en balklänning till din spec sannolikt kommer att vara, och se var du är. När du har en budget kan du begränsa din sökning och det kommer också att göra livet lättare eftersom du kommer att vara mindre benägen att bli besviken om du hittar en vacker klänning, för att sedan upptäcka att det är långt, långt utanför din budget.

Glöm inte hår, smink, skor, och accessoarer – klänningen är naturligtvis mycket viktigt, men så är också ditt hår, smink, skor och tillbehör. Dessa knyter ihop allt och kommer att bidra till att göra att du ser ut och känner dig som en riktig skönhet. När du har din klänning och hittat dina skor, accessoarer och smink som matchar, försök då att binda allt tillsammans.

Åh, och sist men inte minst, kom ihåg att ha kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *