Babydollen och dess Historia

Babydoll har sitt urspring från filmen Baby Doll som släpptes året 1956. Det sträcker sig alltså långt bak i tiden. De flesta människor förknippar babydolls med linnen, korta sådana som når ner ända till låren.

Filmen gjorde Carrol Baker ganska känd, och det var i den som hon hade lite olika Negligér på sig, i olika stiler. Dessa stilerna blev populära bland kvinnor och snart såldes babydolls överallt, på underklädesbutikerna fanns det massor av babydolls och i ett oändligt antal affärer i övrigt. De fösta babydollsen var ganska återhållsamma om man jämnför dem med dagens skapelser. De flesta är gjorda i polyester, nylon eller bomull. Men de finns även i andra material för speciella målgrupper.

Tittar du på materialet av de flesta Babydoll plagg idag så är de gjorde av nästan uteslutande syntetiskt material. Men du kommer även att hitta varianter med Polyester. Självaste plagget kan ibland komma i olika stilar och en övre del av babydollen kan komma att ersättas av ett band eller liknande för att framhäva kroppens framsida, men det kan även vara en funktion för att stödja bröst som är lite större.

Vissa babydolls är designade som små simpla nattlinnen som kan bäras med medföljande trosor. Ibland kallas denna typen av babydolls för chemise. Babydollen ses oftast som ett hyfsat bekvämt klädesplagg, särskilt de som är gjorda i bomull eller spets, vilket är material som är snällare mot huden. När du ska gå och lägga detta är det en fördel för att kunna sova bättre och allt ska kännas mjukare. Babydollen förknippas också kraftigt mer erotik, men är inte bara underkläder utan också bra som nattkläder.

Babydolls är idag en populär produkt, vilket har gjort att du numera hittar denna i de flesta gallerier och klädbutiker världen over, de kommer till olika priser och det finns en mängd olika kvalitet du kan välja mellan. Många tar och prioriterar just kvalitet och tyget på sin babydoll på grund av hur det används, du vill ofta krypa ner i din säng eller soffa och känna det mjuka och härliga materialet mot din hud och inte irriteras över ett låg-budget material. Hyfsade priser på babydolls går att hitta på nätet, till exempel så har nätbutiken Vogeni.se ett större urval av babydolls till rimliga priser.

En bra typ av sexiga underkläder är en babydoll. De kan kombineras med andra plagg som tights och andra “Nya” uppfinningar för att få kvinnor att se sexigare ut! Vissa av stilerna kommer från japan, så som akihabara street style eller bara allmänt från det som tonåringar och unga vuxna bär. Stiler från tv-programmet “Top Model” har populariserat vissa stiler.

Men för att sammanfatta det hela kan man säga att babydollen har gjort ett gott intryck i underklädes kategorin hos kvinnor och är definitivt här för att stanna. Som vi nämnt tidigare så kommer de i många olika former och prisklasser. Du gör bäst i att leta efter just din babydoll på nätet då det kryllar av alternativ, men priserna kan dock skilja sig och vi har nämnt tidigare vilka alternativ som är värda att titta över.

Vogeni.se har många typer av babydolls och andra typer av underkläder, så att det kan passa alla kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *