HUR DU BEVARAR DIN BRÖLLOP OCH BAL -KLÄNNING

Två av de allra mest minnesvärda händelserna i en kvinnas liv kommer förmodligen att vara hennes balkväll (som är inriktad mycket på klänningen) och hennes stora bröllopsdag (mer inriktad på kläder). En vurm uppstår ibland hoos oss här, men vad nu? Vad gör man med dessa två klänningar efter händelserna är över?

Vanligtvis kommer en hel del kvinnor lämna tillbaka balklänning & de flesta kvinnor sparar istället klänningarna, och för många som då väljer att spara (antingen för eftervärlden eller ens att föra vidare med sina döttrar), här är några bröllop och balklännings idéer när du ska bevara din klänning

När det gäller att spara och bevara bröllop och balklänningar, kommer det innebära mer än att bara lägga den över en galje och preja in den i en garderob. Om du vill behålla kläder för en lång tid framöver, finns det många steg du behöver för att försöka säkerställa att klänningen behåller sin ursprungliga kvalite.

900x1200_0_1480574019_8532

Det viktigaste du behöver göra innan förvaring av bröllop och balklänningar är få den rengjord. Var noga med att kolla rengöringsetiketten på klänningen.

Med avseende för tyget, kan detta innebära rengöring i en tvättmaskin eller ta det till närmaste kemtvätt. Sistnämnda skulle vara mer lämplig som de lär sig hur man korrekt behandlar de flesta typer av material för att eliminera eventuella missfärgningar.

Fläckar kommer att komma från någon form av drycker, mat, kropp och kosmetiska oljor från svett. Om den inte behandlas omedelbart (vanligtvis nästa dag), kan dessa fläckar permanent sitta kvar och förstöra din klänning.

Om du är på väg att bevara din bröllop eller balkläning i ett paket, se till att paketet är gjort av en stark, syrafri kartong. Undvik plast. Vinyl funktioner oftast täckt med en dragkedja, kommer detta att ha en tendens att släppa in luft och vatten i, fånga det -som tillåter för mögel och mjöldagg utvecklas. Klar plast kommer krångla med tiden också. När rök från nedbrytningsprocessen håller sig inom det slutna utrymmet, den

molekyler har en tendens att följa tyget, orsakar missfärgning och skador. Slutligen, (om de utsätts för utsträckta tidsperioder till en källa för ljus) så kan plast göra att tyget kommer till att blekas.

Se till att förse inne i förpackningen med vita, syrafritt muskel papper. Undvik skuggade papper som färgen kan överföra på din klänning med tiden. Sedan, med början i nederkant (bottennivån), placera i förpackningen omväxlande lägga vävnader papper i nivåer som du kollapsar klänningen bakåt och framåt tills den är helt täckt.

Se till att fylla ärmarna (om möjligt) med struktur papper som aldrig förlorar sin sammansättning. Täck paketet och hålla den i ett mörkt, svalt, uttorkade område. Om du ska hålla din klänning, använda en syrafria kartong med klänningshållare och vitt, syrafritt celler papper också.

Täck kläderna med strukturen. Sedan glider kläder på den skyddade klänning shaper. Efter fyller livstycket och ärmar med en ökning av vävnad. Häng klänning på en fast hangar, täcker den i tunt (naturlig bomull) material och häng upp den i ett mörkt, svalt, torkat område från andra kläder som aldrig skrynklas klänning.

Genom att följa ovan nämnda tekniker kommer du att säkerställa kvaliten av din bröllop och / eller balklänning under ganska lång tid framöver, och ha möjlighet att föra tillbaka minnet av dagar som gått eller skapa nya inom överskådlig framtid.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *