Gör köpet av balklänningen till en dröm!

Alla vet att det kan vara känslosamt att köpa en balklänning. Stress, upphetsning, oro, övervägningar… många övervägningar. När skolan börjar närma sig sitt slut och det är dags att köpa balklänning kan det vara bra att fundera på hur du ska få ut mesta möjliga av din shopping. Det finns vissa saker du kan göra för att processen ska bli både lättare och roligare.

I den här artikeln ska vi gå igenom några av de bästa tipsen för att göra detta. Vi tänker inte ljuga, vissa saker kommer säkert vara irriterande. Vi kommer dock ge dig några bra tips för att minska irritationen och öka nöjet!

Att handla online:

Sluta oroa dig för vanliga klänningar – fundera inte ens på dem. Ha ett öppet sinne och försök hitta något unikt eller klassiskt. Du kan använda några nyckelord för att utöka sökningen, och hitta något alldeles fantastiskt som du kanske inte väntade dig först. Efter att du har sökt på vissa designernamn kan du också söka på generella designerklänningar, som kan vara mer prisvärda.

900x1200_0_1480574333_6616

Handla tidigt:

På så sätt slipper du stressa i sista minuten, och du slipper trängas i butikerna. Du vill ju hinna få ut mesta möjliga av dina val! Dessutom finns det bara ett begränsat antal klänningar, så slösa inte med tiden för då riskerar du att din favorit tar slut!

Fundera inte för mycket på vad som är ”lämpligt”. Om du vill ha något lite mer vågat men är osäker på om det är lämpligt för skolan vet vi vad du kan göra. Till att börja med kan du kontrollera skolans regler, eftersom alla skolor är lika. Du kan sedan ha dessa riktlinjer i åtanke när du handlar. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i din balklänning, så att du kan njuta av kvällen. Om du handlar online behöver du börja förbereda dig långt innan den som handlar i en fysisk butik. Fördelen med att handla online är att du enkelt kan hitta en skräddarsydd klänning, medan en fysisk butik oftast bara kan tillhandahålla standardstorlekar. När du har hittat en design du gillar kan du kontakta webbplatsen och fråga om de kan skräddarsy den. I Sverige kan webbplatserna Vogeni.se och Sofiamoore skräddarsy kläder utan extra kostnad. En perfekt storlek och ett fint material är nyckeln till en perfekt bal!

Ha din kroppsform i åtanke:

Du kan hitta en klänning som verkar vara gjort för dig genom att utgå från in kroppsform. Är du äppelformad, päronformad, timglasformad, liten? Det är viktigt att ha din kroppsform i åtanke och att leta klänningar som smickrar den. Detta får dig att se elegant ut på balen.

Fastställ en budget, och gör ditt bästa för att hålla dig till den. Bestäm summa innan du ens börjar googla. Det kommer hjälpa dig att hålla utgifterna under kontroll och inte tömma kontot! Standardstorlekar är alltid billigare än skräddarsydda klänningar, eftersom en skräddarsydd balklänning kan vara 2 – 3 gånger dyrare än en standardstorlek. Allt handlar om dina preferenser.

Om du använder dessa tips för att förbättra din upplevelse när du handlar balklänning vågar vi lova att du kommer tacka oss! Det är inte direkt astrofysik, men det är en god chans att din shopping blir både lättare och roligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *